På tur med Isi og Koda

19.04.2014 12:40

Forrige helg var vi på hyttetur i Femunden sammen med Koda og familien. Vi ønsket å oppleve han denne gang over flere dager i nye omgivelser sammen med våre egne hunder og i fjellet på prøve.

Koda viste seg være som forventet i alle settinger. På hytta var han roligheten selv med null problemer med mange mennesker og hunder. Han gikk løs omkring og fant buret sitt når han ville slappe av. Ikke stress og ingen skepsis, heller ikke skvetten til noe som skjedde. Et veldig stødig hode og godt gemytt. Han hadde et hundespråk som var veldig tydelig og lett å lese, en hund som ikke har noen problemer med andre hunder.

På fjellet gikk Koda godt og er en hund som tar tak i terrenget og vil ut og fremover. Han var ikke redd for å ta store slag og er ikke en hund som må helt innom fører for å holde kontakt, øyekontakt var nok til at han gikk ut i nye slag. Koda er som sin far Gaundaldrømmens Rago en over middels stor hund (67 cm) og virker tilsynelatende å ha litt tung aksjon. Pga størrelsen ser det sånn ut, men det går fort nok. Når Koda skjønner han skal på «jobb», det være seg snørekjøring, apport- og duetrening, jaktprøve osv, så er han PÅ! Under jaktprøve gir han fra seg litt lyd men nesten ikke så det høres. Lik Isi er det bare når vi står stille eller når det skjer noe lengre fremme rundt fugl i slippene.

Koda kom ikke for fugl på fredag men fant fugl på lørdag som han dessverre ble med litt for langt etter en reis. Begge dager fikk han tre slipp og gikk godt på det tunge føret utover dagen. Koda viste at han fortsatt hadde den jakt- og arbeidslyst jeg hadde sett hos han for to år siden, fugl finner han også J

© 2013 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode