Kvitsteindalens C Ani

Ani er en dame fra Mo i Rana født i mai 2008, og var vår første hund som vi trente frem i fra valp. En utrolig glad og lettdressert liten dame som tidlig viste seg å ha spesielle egenskaper.

Vi var tidlig ute med apporttrening, noe hun tok fort og som videre resulterte i mange premier. Hun ble også tidlig jaktmoden og var en hund som alltid fant fugl og klarte å håndtere den i alle slags forhold. Som unghund sanket hun ofte gode premier på jaktprøver med resultat i at hun i 2009 ble kåret til årets jakthund i Norsk Vorstehhund Klubb.

Ani kunne føres av hvem som helst, og en god venn av oss Geir Henning Strøm hadde flere uforglemmelige øyeblikk under vanskelige forhold på en jaktprøve i Tydalen hvor han stilte henne og fikk 1.pr.UK høyfjell. Hun er den hunden som har det beste "hundespråket" vi noen gang har opplevd, og kunne slippes sammen med den største "idiot" av hund og stillferdig ordne opp i situasjonen. Turid Rugås sin bok om hundens dempede signaler illustrerer godt vår lille Ani.

Dessverre fikk Ani i 2011 påvist genet Von Willebrand og fikk avlsforbud av NVK. Da vi hadde planer om avl så ble det til at vi fant et nytt hjem til henne hos en jaktinteressert barnefamilie på Stjørdal. Der i fra får vi jevnlig rapporter om en utrolig enkel og snill hund som finner fugl der andre hunder har gått forbi.

 

© 2013 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode