Tareskogens IsI

Dette er dronninga vår, Isi født juli 2009. Hun er brunskimlet og kullsøster av vår hannhund Raus. Isi er ei behagelig og nervefast dame med ett godt gemytt, og som er en typisk flokkleder.

Isi er planlagt å bli vår avlstispe og vi setter et kull på henne i sommer. Hannhund blir Kongsbekken`s Koda. (se mer info under paringer)

Hun er en meget behagelig tispe med uvanlig stor jaktlyst og fart, samtidig er hun konsentrert hele tiden på å finne fugl. Disse tre faktorene er hennes spesielle styrke. Disse viser hun gang på gang både på trening og på prøve, noe som også indeksene hennes gjenspeiler. Hun jakter bevisst under alle forhold, går gjerne stort men blir ikke borte og er glad i å samarbeide. Det understreker apportpremiene hennes. Hun har et konkurranseinstinkt som gjør at hun ønsker å være foran makker og tar tak i terrenget først. Hun har en egen evne til å komme først i fugl og er veldig effektiv. Det er lite hefting på fot etter fugl og hun er rask i å «hente mere vind» der det lukter godt.

Isi er litt under middels stor med lang rygg og effektivt løpssett, noe som gir høy fart og intensitet på fjellet. Dette liker vi godt! Hun er rasetypisk og har en perfekt pels.

Denne damen er det Geir som trener, og det har blitt mange treningstimer etter hvert.

Isi var tidlig jaktmoden og har hatt mange jaktprøvestarter. Som ung hadde hun litt for dårlig RIO dressur noe som av og til resulterte i ettergang og null premie. Dressuren fikk vi på plass etter hvert og hun konkurerer nå i den gjeveste klassen VK. Sist vinter tok hun sine første VK- premier, og i fjor høst ble hun tatt ut til NM-lag høst på Kongsvoll som en av landets tre beste strihår. Hun ble også tatt ut til NM-lag vinter på Andøya i 2013, men stilte ikke på grunn av at Geir var på jobb. Vi er utrolig stolt av å kommet så langt med henne.

 

 

© 2013 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode